De Beroepentuin voor werkgevers

Gekwalificeerde medewerkers

Na een korte beroepsoriëntatie van maximaal 2 weken kunnen de kandidaten kiezen uit verschillende overwegend technische beroepen waar veel vraag naar is. Aansluitend volgt een intensief leertraject onder begeleiding van ervaren leermeesters en coaches, zodra de kandidaten de benodigde basisvaardigheden onder de knie hebben zijn ze klaar om aan de slag te gaan bij een werkgever.

Op deze manier ontzorgen wij de werkgevers.

De Beroepentuin leidt iedereen op die gemotiveerd is en het in zich heeft om aan de gestelde tijdslimiet de opleiding af te ronden. Dit leidt tot gekwalificeerde en gemotiveerde werknemers die zo bij werkgevers aan de slag kunnen. Naast mensen met een uitkering of statushoudersworden ook mensen zonder uitkering en schoolverlaters opgeleid. Voor werkgevers bestaan belangrijke incentives bij de Beroepentuin. Zo kan de SROI taakstelling worden vervuld door het leveren van een leermeester, inbreng van kennis, leveren van materialen en dergelijke. Daarnaast worden de risico’s voor werkgevers als zij mensen aannemen tot een minimum beperkt. Werkgevers worden in een vroegtijdig stadium betrokken bij de selectie van kandidaten en hebben een actieve inbreng in het les- en oefenprogramma.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij de Beroepentuin zijn op dit moment vergevorderde plannen om ex-gedetineerden op te gaan leiden en daarnaast om het concept van de Beroepentuin uit te voeren in penitentiaire instellingen. Hierin wordt de Beroepentuin gesteund door de Startfoundation.

Ondanks dat het aantal bijstandsgerechtigden hard is gedaald in 2018, zijn er nog ruim 35.000 mensen in de bijstand in Rotterdam alleen. De Beroepentuin helpt samen met de partners en sponsoren deze mensen weer aan een baan, om dit aantal te verminderen!

Dus naast dat uw vraag naar werknemers wordt verminderd, draagt u ook nog uw steentje bij aan onze maatschappij.

Geïnteresseerd? Neem hier contact met ons op.

Opleidingen

Zie hieronder de huidige opleidingen van De Beroepentuin.

Bouw

Opleidingen

IJzervlechter
 Steigerbouwer
Stukadoor
Stoffeerder
Schilder
Stratenmaker

Techniek

Opleidingen

Luchtkanalenmonteur
Loodgieter

Energietransitie

Opleidingen

Zonnepanelenmonteur
Elektrolaadpaalmonteur
Infraroodverwarmingsmonteur

Logistiek & Vervoer

Opleidingen

Heftruckchauffeur
Reachtruck
Koerier
Taxi-, bus, vrachtwagenchauffeur

Facilitair & Beveiliging

Opleidingen

Schoonmaker
Beveiliger

Dienstverlening

Opleidingen

Telefonist
Receptionist
Callcenter medewerker

Horeca

Opleidingen

Bediening
(Leerling) Kok

Zorg

Opleidingen

Diverse functies

Mist uw branche?

Staat uw branche of baan er niet tussen maar heeft u wel behoefte naar deze werknemers?
Neem dan hier contact met ons op, zodat wij samen ervoor kunnen zorgen dat dit beroep wel aangeboden kan worden aan onze kandidaten.

Neem contact met ons op!

Mede mogelijk gemaakt door:

De Beroepentuin maakt het verschil!

Doet u mee?

Nieuwsbrieven!