Het traject

De Beroepentuin is een innovatief leer-werkconcept voor mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt, maar hoe ziet dit er dan precies uit? Je leest het hier.

Beroepsoriëntatie

De kandidaten die De Beroepentuin doorlopen leren werknemersvaardigheden aan en oriënteren zich de eerste twee weken op een aantal beroepen. Hierdoor kunnen ze in de praktijk kennismaken met deze beroepen en zo komen ze er al snel achter wat hen het meest aanspreekt. Zie de beroepen hieronder.

Energie-transitie

Opleidingen

Energietransitie - De Beroepentuin

Bouw

Opleidingen

Opleidingen bouw - De Beroepentuin

Techniek

Opleidingen

Installatietechniek - De beroepentuin

Diverse opleidingen - De Beroepentuin

Divers

Opleidingen

Diverse opleidingen - De Beroepentuin

Beroepsverdieping

Na deze twee weken maken de kandidaten een keuze en gaan ze zich gedurende acht weken verdiepen in dit beroep. Tijdens deze beroepsverdieping krijgen ze de benodigde basisvaardigheden aangeleerd door ervaren leermeesters en begeleiders.

Een onderdeel in deze fase kan zijn dat de kandidaat stage gaat lopen bij een werkgever die verbonden is aan De Beroepentuin. Als de twee maanden succesvol zijn verlopen stromen de kandidaten uit naar betaald werk. Werkgevers en werknemers kunnen kiezen voor een BBL-traject en hierdoor kan de kandidaat doorgroeien tot taakvolwassen medewerker en/of specialist.

Geïnteresseerd?

Ik ben werkgever

nieuwe werknemers nodig?

Lees hier meer over De Beroepentuin en meld je direct aan!

Klik hier!

Ik ben werkzoekende

Ook deelnemen aan het traject?

Lees hier meer en meld je direct aan!

Klik hier!

Mede mogelijk gemaakt door:

De Beroepentuin maakt het verschil!

Doet u mee?

Nieuwsbrieven!