De Beroepentuin

De kortste route naar betaald werk!

Rotterdam

Voor iedereen een kans

Sinds 2018 aan de slag met de Beroepentuin

Gemeente Rotterdam

Waar het allemaal begon

Rotterdam is waar d

De Beroepentuin begonnen is, ontstaan aan het einde van het jaar 2018 vanuit de samenwerking met het MKB Werkoffensief, Werkgevers Service Punt Rotterdam en diverse ROC’s uit de omgeving. Hierbij werkten MKB Rotterdam en Nextworker nauw samen als uitvoerende partijen. Na de oprichting van de Beroepentuin lukte het al snel om een samenwerkingsverband met Sparta Rotterdam aan te gaan. Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de Beroepentuin snel kon groeien, en kort daarop werden meerdere opleidingen toegevoegd aan het programma van Rotterdam. Nu zijn we in staat om voor onze kandidaten taalles op locatie te geven en zijn we verspreid over 3 locaties in en rond de omgeving van Rotterdam.

cijfers

Start Beroepentuin Rotterdam

0

aan het werk gekregen

0

Verschillende trajecten

0

Bedrijven als partner aangesloten

Wij staan voor je klaar

Beroepsverdieping

Beroepsverdieping Na deze twee weken maken de kandidaten een keuze en gaan ze zich gedurende twee weken verdiepen in dit beroep. Tijdens deze beroepsverdieping krijgen ze de benodigde basisvaardigheden aangeleerd door ervaren leermeesters en coaches. Zodra de kandidaten deze benodigde vaardigheden onder de knie hebben (soms is dat al na enkele weken) zijn ze klaar om aan de slag te gaan bij een werkgever. Hier lopen zij nog een maand proeftijd om zo de nog ontbrekende kennis en vaardigheden in de praktijk aan te leren. Als deze maand succesvol is verlopen hebben de kandidaten genoeg kennis om zelfstandig dit vak uit te voeren. Werkgevers en werknemers kunnen kiezen voor een BBL-traject en hierdoor kan de kandidaat doorgroeien tot taakvolwassen medewerker en/of specialist.
Beroepentuin

Hoe gaat het in z'n werk?

Rotterdam

Beschikbare leergangen

Stap 1.

Beroepsoriëntatie

Wanneer de kandidaat van start gaat bij de Beroepentuin zullen zij zich eerst gedurende de eerste twee weken zich oriënteren in een aantal beroepen. Hierdoor kunnen ze in de praktijk kennismaken met deze beroepen en zo komen ze er al snel achter wat hen het meest aanspreekt. Hierna volgt een verdieping in de gekozen leerlijn.

Stap 2.

Beroepsverdieping

Na deze twee weken maken de kandidaten een keuze en gaan ze zich gedurende zes weken verdiepen in de gekozen leerlijn. Tijdens deze beroepsverdieping krijgen ze de benodigde werknemersvaardigheden en technieken aangeleerd door ervaren leermeesters en praktijkbegeleiders.

Zodra de kandidaten deze benodigde vaardigheden en technieken onder de knie hebben (soms is dat al na enkele weken) zijn ze klaar om aan de slag te gaan bij een werkgever. Hier kunnen zij nog minimaal een maand proeftijd doorlopen om zo de nog ontbrekende kennis en vaardigheden in de praktijk aan te leren. Als deze periode succesvol is verlopen hebben de kandidaten genoeg kennis om als assistent Monteur dit vak uit te voeren en zullen zij zicht hebben op een arbeidscontract.

Werkgevers en werknemers kunnen kiezen voor een BBL-traject en hierdoor kan de kandidaat doorgroeien tot een taakvolwassen medewerker en/of specialist.

Stap 3.

Technisch Assessment op maat (4 dagen /8 dagdelen)

Werkgevers en brancheorganisaties willen vaak weten wat een beoogde werknemer in zijn of haar mars heeft. Men gaat in de assessment de diepte in voor 4 tekortberoepen/leerlijnen en stelt vast welk niveau de kandidaat heeft in een specifiek technisch beroep.

De BTN focust zich in de assessment op technische beroepen waar ook de komende jaren de meeste vraag naar is, zoals (1) elektrotechniek, (2) loodgieterswerk, (3) montage zonnepanelen en (4) timmer- en infrawerk. Aan elk van de hierboven genoemde 4 richtingen wordt een volledige dag/2 dagdelen besteed.

Beoogd resultaat: Het verkrijgen van inzicht in wat een beoogde kandidaat/werknemer in zijn of haar mars heeft. Deze wordt beoordeeld op basis technische vaardigheden, vaktechnisch inzicht. persoonlijk vaardigheden, houding, motivatie en functioneren.

Stap 4.

Oriëntatie en Geschiktheidsassessment (2dagen / 4 dagdelen)

Er is een steeds groter wordende groep van potentiële zijinstromers, die serieus een overstap naar de techniek overwegen omdat dit baanzekerheid en een goed inkomen kan bieden, maar er nog niet 100% zeker van zijn of zij wel geschikt zijn voor een technische functie. Deze kandidaten kunnen deelnemen aan een Oriëntatie/Geschiktheidsassessment. Als je nog nooit zonnepanelen hebt gemonteerd heb je daar vaak niet het juiste beeld en gevoel bij. Uit een dergelijke assessment kan naar voren komen dat je geknipt bent voor een dergelijke of een andere functie.

Dit assessment wordt afgesloten met een evaluatierapport en advies. De BTN focust in dit assessment op technische beroepen waar ook de komende jaren de meeste vraag naar is, zoals elektrotechniek, loodgieterswerk, montage zonnepanelen, timmer- en infrawerk, de zogeheten technische tekortberoepen.

In contact komen

Resultaat voor iedereen

Wilt u meer informatie te weten over De Beroepentuin Rotterdam neemt u dan contact op met ons via info@deberoepentuin.nl of via 010-3106237

De kandidaten die De Beroepentuin Rotterdam doorlopen gaan allereerst werknemersvaardigheden aanleren in de vestiging Rotterdam Zuid. Als dit erop zit gaan ze gedurende twee weken zich oriënteren in een aantal beroepen. Hierdoor kunnen ze in de praktijk kennismaken met deze beroepen en zo komen ze er al snel achter wat hen het meest aanspreekt.

Partners Den Haag

Mede mogelijk gemaakt door:

Op de hoogte blijven

De Beroepentuin
maakt het verschil

    Geïnteresseerd in nieuwsberichten van:

    Wat kan de bezoeker verwachten van de nieuwsbrief? Wekelijks nieuwe trajecten, lorem ipsum dolar sit amet.

    Rotterdam

    Nieuws.

    Om de website goed te laten werken maken wij gebruik van cookies.