Benieuwd wat De Beroepentuin is?

Ons team

De Beroepentuin bestaat uit een team van enthousiaste en betrokken professionals die zich inzetten om mensen met enige achterstand tot de arbeidsmarkt  in korte tijd bij te scholen en aan een betaalde baan te helpen. Ons team bestaat naast ervaren leermeesters/vaklieden van uiteenlopende beroepen uit  recruiters met ruime ervaring en kennis van werkgevers bij de overheid en het bedrijfsleven, in het bijzonder het MKB.  

Ontstaan & doel

De Beroepentuin is voortgekomen uit de succesvolle campagne MKB Werkoffensief. Met dit sectorplan zijn in 2016-2017  in de economische crisisjaren 1.042 bijstandsgerechtigden aan een betaalde baan geholpen.

In dit project werkten MKB Rotterdam Rijnmond en Nextworker als uitvoerende organisatie nauw samen met WSPR en diverse ROC’ s.

Nagenoeg parallel aan dit project heeft MKB Rotterdam Rijnmond een belangrijke bijdrage geleverd aan de plaatsing van kandidaten met een arbeidshandicap waar het Werkbedrijf Rijnmond zich sterk voor maakte. In het voorjaar van 2018 stond hier de teller op 2.720 plaatsingen waarvan 86% in het MKB.

 Eind 2018 is vervolgens de Beroepentuin Rotterdam opgericht en dit ten einde deze prachtige resultaten en samenwerkingsverbanden niet verloren te laten gaan na het beëindigen van de beide projecten. De komende 4 jaar willen wij 2.000 mensen met enige achterstand tot de arbeidsmarkt bijscholen en trainen in een breed pallet aan beroepen met een baangarantie. Bouw, Techniek, Energietransitie, Transport en Logistiek, Horeca, Zorg en Dienstverlening, we bieden een breed en gevarieerde keuze.   

   

Beroepsrichtingen

Klik hier voor ons huidige aanbod aan beroepsrichtingen. In de loop van 2020 zal dit aanbod nog sterk worden uitgebreid en bestaan er vergevorderde plannen om met samenwerkingspartners meerdere vestigingen te openen en nieuwe leertrajecten te starten. Ben je als werkzoekende of als werkgever op zoek naar  geschikt personeel interesse in ons aanbod, schroom dan niet en neem via ons formulier contact met ons op. We beantwoorden je vragen binnen 1 werkdag. 

Samenwerkingen

Om te zien met welke bedrijven en instellingen wij nu al samenwerken of ons sponsoren klik dan hier.  Wij zoeken actief de samenwerking met werkgevers en hebben daarmee korte lijnen. Via onze app kunnen werkzoekenden en werkgevers elkaar ontmoeten en elkaar leren kennen, maar wij zijn ook graag bereid speeddates op de Beroepentuin te organiseren of belangstellenden te ontvangen en rond te leiden op de Beroepentuin. Werkgevers kunnen daar kandidaten aan het werk zien.       

Meer weten over het traject

Mede mogelijk gemaakt door:

De Beroepentuin maakt het verschil!

Doet u mee?

Nieuwsbrieven!