Opleidingen installatietechniek

Bij installatietechniek gaat het om de installaties in een gebouw zoals riolering, sanitair en klimaatinstallaties, zoals verwarming en airco. Het vak installatietechniek is nauw verweven met de bouw, de industrie en met infrastructurele voorzieningen als wegenbouw.

Particuliere prijs per traject: € 4.900,-

Elektromonteur

Als elektromonteur ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van elektrische installaties en je verhelpt eventuele storingen. Deze opleiding bestaat uit het aanleggen en onderhouden van de infrastructuur die nodig is voor de elektriciteitsvoorziening. Tijdens de opleiding leer je hoe je de theorie omzet in de praktijk.

Loodgieter

Het is één van de bekendste, oudste en één van de belangrijkste beroepen: loodgieter. Een loodgieter plaatst en onderhoudt sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en rioleringen. Bij ons leer je tijdens de opleiding de beginselen van het plaatsen en onderhouden van het eerder genoemde.

CV-monteur

In Nederland is er een groot tekort aan technici, zoals CV monteurs of verwarmingsmonteurs. Een CV-monteur zorgt ervoor dat de verwarmingsinstallatie aangelegd wordt en blijft werken. CV staat hierbij voor ‘Centrale Verwarming’.

Je leert tijdens de opleiding hoe je een CV-installatie aanlegt, hoe je kleine reparaties kunt uitvoeren en je leert het nodige over onderhoud. Zo kun je bijvoorbeeld storingen verhelpen en kan je een CV-ketel bijvullen. Daarnaast verricht je als CV-monteur ook werkzaamheden aan het leidingwerk dat is verbonden met de CV-ketel.

Monteur Ventilatie

Goed ventileren is essentieel voor onze gezondheid. Vroeger ging de ventilatie in huizen en gebouwen vanzelf. De naden en kieren in ramen, deuren en daken zorgden voor luchtverversing. Door steeds betere isolering van onze huizen en gebouwen wordt een goede luchtkwaliteit steeds belangrijker.

De opleiding tot monteur ventilatie richt zich op de installatie, toepassing , werking, het storing zoeken en onderhoud van ventilatiesystemen.

Contactformulier

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in De Beroepentuin of in één van deze opleidingen?
Neem dan hieronder contact met ons op.

    Mede mogelijk gemaakt door:

    De Beroepentuin maakt het verschil!

    Doet u mee?

    Nieuwsbrieven!