Opleidingen energietransitie

De energietransitie is momenteel in volle gang. We gaan van fossiele brandstoffen zoals gas, olie en steenkool over naar groene energie op basis van bijvoorbeeld zon, wind en water. Voor deze overgang naar duurzame energie is er veel nieuw vakmanschap noodzakelijk en zijn er duizenden en duizenden technisch opgeleide mensen nodig om dit mogelijk te maken.

De Beroepentuin leidt deze mensen op voor de energietransitie beroepen. Deze opleidingen worden gecertificeerd door het Techniek College Rotterdam, waar de kandidaat-leerlingen de mogelijkheid hebben om een BBL-opleidingen te volgen.

Particuliere prijs per traject: € 4.900,-

Monteur zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder en deze markt is volop in ontwikkeling. Als monteur zonnepanelen leer je het plaatsten van zonnepanelen op daken op basis van tekeningen. Uiteraard alles conform de meest recente eisen.

Je leert onder andere veilig werken op hoogte, de montage van zonnepanelen op hellende en platte daken en veilig werken met spanning.

Monteur laadpalen

Laadstations schieten overal uit de grond en in 2030 zijn er waarschijnlijk zo’n twee miljoen laadpalen nodig. Als monteur elektrische laadpalen leer je het lezen van technische tekeningen en het monteren en plaatsen van de elektrotechnische voorzieningen.

Je leert er laadinfrastructuur aan te sluiten en te herstellen. Tijdens deze opleiding komen zowel praktijk als theorie aan bod, beter gezegd: praktijkgericht leren.

Monteur warmtepompen

Een warmtepomp verzamelt warmte uit buitenlucht, de bodem of het grondwater en geeft die binnen in huis af. De warmtepompmonteur plaatst en onderhoudt warmtepompen voor deze verwarming en koeling.

Wat leer je als warmtepompmonteur? Installatiewerkzaamheden voorbereiden, tekeningen lezen, de componenten monteren en demonteren, het aanleggen van de benodigde kabels en leidingen en het aansluiten van de installatie.

Contactformulier

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in De Beroepentuin of in één van deze opleidingen?
Neem dan hieronder contact met ons op.

    Mede mogelijk gemaakt door:

    De Beroepentuin maakt het verschil!

    Doet u mee?

    Nieuwsbrieven!