Opleidingen bouw

De bouw is de bedrijfstak die zich bezighoudt met het maken van bouwwerken. Het omvat de woningbouw, de industriebouw (het optrekken van kantoren en fabrieken), de burgerlijke bouwkunde (het bouwen van bruggen), de wegenwerken (het aanleggen en herstellen van wegen) en de baggersector.

Particuliere prijs per traject: € 4.900,-

IJzervlechter

Voor de bouw van betonnen constructies worden bekistingen gemaakt. Bekistingen zijn mallen waar beton in wordt gestort. Het aanbrengen van wapening / betonstaal in de bekisting is het werk van een ijzervlechter.

Je leert als ijzervlechter tekeningen lezen en ijzeren constructies knippen, vlechten en er constructies van maken die het gebouw stevig maken. Het is fysiek werk en je moet dus sterk zijn. Vaak wordt deze functie gecombineerd met betontimmerman.

Betontimmerman / bekister

Voor de bouw van betonnen constructies worden bekistingen gemaakt. Bekistingen zijn mallen waar beton in wordt gestort. Als betontimmerman of bekister leer je hoe je bekistingen van hout of metaal maakt. In de bouw maak je de bekistingen volgens de aangeleverde vormtekeningen.

Isolatiemedewerker

Als isolatie medewerker ga je op pad om woningen en bedrijven te isoleren. Tijdens de opleiding isolatiemedewerker leer je het zelfstandig verrichten van verschillende isolatiewerkzaamheden. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om het aanbrengen van brandwerende voorzieningen bij nieuwbouw en renovatieprojecten. Je kunt een baan vinden in vele sectoren als: scheepsbouw, industrie, utiliteitsbouw.

Medewerker Service gebouwen

Als servicemedewerker gebouwen heb je een veelzijdige baan. Je leert hoe je kunt zien wat er aan onderhoud moet worden gedaan en hoe dit op te lossen. Je leert hoe je dat onderhoud kunt uitvoeren. Het is een brede en veelzijdige opleiding, want je werk kan bestaan uit het oplossen van elektrische storingen en verf-, stuc- en metselwerk.

Contactformulier

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in De Beroepentuin of in één van deze opleidingen?
Neem dan hieronder contact met ons op.

    Mede mogelijk gemaakt door:

    De Beroepentuin maakt het verschil!

    Doet u mee?

    Nieuwsbrieven!